header

SZTV.hu

A házigazda Leo Karate-do SE sportolói szerepeltek legeredményesebben a tizennegyedik alkalommal megrendezett Goju Kupán. Gál Róbert tanítványai összesen 28 érmet gyűjtöttek be, és ezzel megnyerték a klubok közötti csapatversenyt.

Népes mezőny jött össze az idei Goju Kupára, 10 ország 23 egyesülete képviseltette magát. A versenyzők létszáma bőven száz fölött volt. Az Aréna Savariában párhuzamosan négy tatamin zajlottak az események.

Gál Róbert főrendező, Leo Karate-do SE

“Tizenhárom kategória van korcsoportban. Azon belül külön férfi és női. Ezen kívül pedig külön a formagyakorlat és a küzdelem. Mi 18 fővel indulunk csak, mert ketten lebetegedtek. De ebben a 18 főben a teljesen kezdőket is elindítottuk, mert versenyrutint is kell szerezni és mikor szerezzünk, ha nem egy saját rendezésű versenyen?”

A válogatott sportolóknak köszönhetően a színvonalra sem lehetett panasz. Minden kategóriában komoly harc alakult ki az érmes helyezésekért. Ebben pedig egyértelműen a hazai sportolók jártak az élen.

Gál Enikő versenyző, Leo Karate-do SE
“Nagyon jó, nagyon erős mezőny jött össze idén is. Hála istennek most érkeztek Algériából is veresnyzők. Ők is nagyon ügyesek.”
A házigazda Leo Karate-do SE sportolói végül összesen 28 érmet gyűjtöttek be. Gál Róbert tanítványai nyolc első, tizenegy második, valamint kilenc harmadik helyezéstértek el, ezzel meg is nyerték a csapatversenyt.

2016. október 03.