header

forrás: SZTV.hu

Öt érmet nyertek a Leo Karate-do sportolói az olaszországi Leccében rendezett nemzetközi viadalon. A szombathelyiek közül Kajdacsy Viktória volt a legeredményesebb, aki két versenyszámban is az első helyen végzett.

Hat ország 450 sportolója lépett tatamira a Leccében rendezett nagyszabású nemzetközi karate versenyen. A magyar színeket a Leo Karate-do SE képviselte. A szombathelyiek összesen két arany-, két ezüst-, valamint egy bronzérmet gyűjtöttek be. Külön érdekesség volt, hogy ezúttal Gál Róbert vezetőedző nem csak tanácsokkal látta el tanítványait, hanem a senior kategóriában maga is elindult és formagyakorlatban második helyezést ért el.

Gál Róbert vezetőedző, Leo Karate-do SE
“Rendhagyó eset volt, hogy indultam. megmondom őszintén, hogy a tanítványaimért sokkal jobban izgultam. Ők jelenti a jövőt. Nagyon örültem, hogy jól teljesítettek és maradéktalanul betartották az utasításokat, amit adtam.”
A szombathelyiek legeredményesebb versenyzője Kajdacsy Viktória volt, aki a 12-14 esztendős lányok között küzdelemben és formagyakorlatban is verhetetlennek bizonyult.

Kajdacsy Viktória versenyző, Leo Karate-do SE
“A verseny előtt nagyon sokat készültem és a versenyen sikerült az edzőim tanácsait megfogadnom maximálisan. Sikerült két aranyérmet szereznem kumitéban és karatéban. Ez nem az első külföldi versenyem volt, de itt nyújtottam a legjobb teljesítményt eddig.”
Gál Enikő egy olasz-magyar vegyescsapat tagjaként küzdelemben egészen a döntőig jutott, ám ott kikaptak egy angol együttestől és így másodikként zártak. Egyéniben egy bronzéremmel gazdagodott a vasi versenyző.

Gál Enikő versenyző, Leo Karate-do SE
“A csapatverseny teljesen meglepetés volt, ugyanis az olasz lányoknál egy ember megsérült és lettem a beugró ember. Én versenyeztem velük együtt. Hála Isten a második helyet megszereztük, a kupát pedig az egyesületünk nyerte, mint a negyedik legjobb ország.”
A csupán három főből álló szombathelyi csapat az összesített pontversenyben a negyedik helyen végzett. A szombathelyi karatékák most már gőzerővel készülnek az áprilisi magyar bajnokságra.

2016. március 24.