header

forrás: nyugat.hu

 

A „Leo” Karate-do SE versenyzői négy első, két második és egy harmadik helyet szereztek az Európa Kupán.
Hirdetés
 

A hétvégén rendezték meg Pécsett a XIX. Pécsi Shotokan Karate Európa Kupa elnevezésű Nyílt Nemzetközi Karate Versenyt. Megyénket a „Leo” Karate-do SE képviselte öt fővel.

A 12-13 éves korosztályban kata (formagyakorlat) versenyszámban a kezdő kategóriában Kajdacsy Viktória indult, aki nagyon jó teljesítményt nyújtva megszerezte az aranyérmet, így a dobogó tetejére állhatott fel.

A 14-15 éves korosztályban kata (formagyakorlat) versenyszámban szintén a kezdő kategóriában Németh Dóra és Tóth Virág indult. A lányok remek teljesítményt nyújtva meneteltek az elődöntőig, ahol előbbi vereséget szenvedett, így csak a bronzért küzdhetett, amit aztán magabiztos teljesítménnyel meg is nyert. Tóth Virág a fináléba jutott, ahol vereséget szenvedett, így második lett.

 

 

nyugat2014.05.05
Hátul: Gál Róbert (edző) és Németh Zsuzsanna, elől: Németh Dóra, Tóth Virág, Gál Enikő és Kajdacsy Viktória Nyugat.hu

 

 

A 18-22 éves korosztályban kata (formagyakorlat) versenyszámban Gál Enikő remek teljesítményt nyújtva megszerezte az első helyet.

A 23-34 éves korosztályban kata (formagyakorlat) versenyszámban Németh Zsuzsanna szintén aranyérmet szerzett.

Kumite (küzdelem) versenyszámban Gál Enikő és Németh Zsuzsanna indult. A két lány az összevont felnőtt kategóriában küzdött. Első két meccsüket könnyedén nyerve jutottak el a döntőig, ahol egymás ellen kerültek össze. A fináléban szoros meccset vívtak, végül 3:1-re Németh bizonyult jobbnak, így első lett, Gál pedig ezüstérmet szerzett.