header

forrás: vaol.hu

Romániai nemzetközi tornán vett részt a szombathelyi Leo Karate-do SE két női karatékája.

Az elmúlt hétvégén Aradon, Romániában rendezték meg a 22. Banzai Cup elnevezésű nyílt nemzetközi karateversenyt. A kilenc ország közel 500 sportolója kata (formagyakorlat) és kumite (küzdelem) versenyszámokban adhatott számot a tudásáról. A vasi színeket a szombathelyi Leo Karate-do SE képviselte két versenyzővel. A megszokott WKF-szabályoktól eltérően ezt a versenyt WUKF szabályrendszerben rendezték – így a kumite (küzdelem) szabályai ismeretlenek, szokatlanok voltak a leósok számára. Németh Zsuzsanna és Gál Enikő is felnőtt korosztályban indult. Küzdelemben nem tudtak alkalmazkodni a megváltozott szabályrendszerhez, és a 16 fős mezőnyben nem sikerült dobogóra állniuk.vaol 20150303
Balról Gál Enikő, Gál Róbert (edző), valamint Németh Zsuzsanna (Fotó: Leo-Karate-do SE)

 


Formagyakorlatban viszont – már a megszokott szabályokkal – sikerült kárpótolni magukat a küzdelemben elszenvedett kudarcért. A 14 fős mezőnyben mindketten magabiztosan jutottak el a döntőig. A fináléban aztán Enikő bizonyult jobbnak, így a dobogó legfelső fokára állhatott fel, míg Zsuzsanna ezüstérmet szerzett.

– A küzdelem kategória csalódást okozott számunkra, többet reméltünk, de formagyakorlatban a várakozáson felül tudtunk teljesíteni, így összességében azért elégedett vagyok az eredményekkel – értékelt Gál Róbert edző.

Tóth Gábor