header

Forrás: Frisss.hu

A hétvégén Tököl sportcsarnoka adott otthont a Goju-ryu Sziget Kupa elnevezésű nyílt országos karate bajnokságnak. Vas megyét a „Leo” Karate-do SE képviselte három fővel. A 21 csapat 290 indulóval vett rész a versenyen, melyen az alábbi vasi eredmények születtek. Kovács Ákos a 10-11 éves korosztályban kata (formagyakorlat) versenyszámban két győzelem után a döntőt elvesztette, így meg kellett elégednie a második hellyel.
A Kumite (küzdelem) versenyszámban a tízfős mezőnyben eljutott a bronzmeccsig, de sajnos szoros meccsen alulmaradt, így nem sikerült az éremszerzés. Gerebics Márton a 12-13 éves kategóriában kata-ban két győzelem után jutott a döntőbe, ahol vereséget szenvedett és így a dobogó második helyére állhatott fel. A küzdelemben eljutott az elődöntőig, ahol vereséget szenvedett, így meg kellett elégednie a harmadik hellyel. A 14-15 éveseknél Pámay Tamara indult. A kezdő versenyző számára a tapasztalatszerzés volt a cél. A formagyakorlatban összevonták a korcsoportot a 16-17 évesekkel a kevés induló miatt. Tamara remek teljesítménnyel a második helyen végzett. A küzdelemben már a saját korcsoportjában indult, ahol vereséget szenvedett a későbbi győztestől, így vigaszágon küzdhetett a bronzéremért. Kemény csatában vereséget szenvedett, így be kellett érnie a formagyakorlatban szerzett éremmel.

A formagyakorlat versenyszámokban maximális teljesítményt nyújtottak a vasi versenyzők, de a küzdelemben Ákos és Marci nem tartották be az utasításokat, nem koncentráltak kellően, ennek köszönhetően nem végeztek az élmezőnyben. Mindkét fiúnak lényegesen magasabb a technikai tudása, mint amit a versenyen nyújtottak. Tamara élete első versenyén remek teljesítményt nyújtott, a küzdeni akarása példa lehet a többi csapattárs számára is - értékelte a versenyt Gál Róbert edző.