header

Forrás: Frisss.hu

Már 15. alkalommal rendezték meg Szombathelyen a Goju kupát. A nyílt nemzetközi egyéni kata és kumite karate versenyen közel 30 vasi sportoló lépett tatamira a győzelem reményében. A jeles eseményről nem hiányozhatott a Frisss.hu stábja sem.

Október elseje a karatékák napja volt

Öt esztendős volt a legfiatalabb karatéka az Aréna Savaria sportolói között. A megmérettetésre 10 ország, 158 versenyzője érkezett, akik 200 versenyszámban indultak és mutathatták meg mire képesek. Az egész napot felölelő rendezvényen remek hangulat uralkodott és látványos bemutatókból, összecsapásokból sem volt hiány.

Már az év elején megkezdtük a szervezést a versenynaptár figyelembe vételével - mondta Gál Róbert főrendező. A nagy létszám is azt mutatja, hogy a 15. alkalommal megrendezett nemzetközi karate versenynek van létjogosultsága.

13 korcsoportban csaptak össze a versenyzők, de elkápráztathatták az érdeklődőket a kata formagyarkolattal is. Akik pedig a látványos harcokban reménykedtek sem csalódtak, hiszen kumite küzdelmet is láthattak. Erről tanúskodnak Hornyák Emőke képei is.