header

Forrás: Frisss.hu

A hétvégi Basler Open nemzetközi karate versenyen a szombathelyi "Leo" Karate -do SE 4 versenyzővel, 7 kategóriában képviselte országunkat.

 "Leo-s" sikerek Svájcban: 4 versenyző, 7 kategória, 7 érem!

A 8-9 éves lányok között Takács Klaudia Kata (Formagyakorlat) kategóriában egyértelmű fölénnyel menetelt a döntőig, amit aztán 5-0 arányban nyert. Dia annyira jó formában volt, hogy Kumite (küzdelem) kategóriában sem tudták ellenfelei megállítani, és mindkét meccsét 8-0 arányban nyerve, a második aranyát is begyűjtötte. Ezzel a teljesítménnyel a legeredményesebb versenyző lett a magyar indulók között.

Gerebics Márton formagyakorlatban szintén kiemelkedő volt korosztályában (12-13 éves fiúk). Magabiztos szerepléssel győzte le francia és svájci ellenfeleit, és aranyérmet szerzett. Kumite-ban nem sikerült a döntőbe jutás, így a dobogó 3.fokára állhatott fel, mellyel megszerezte a csapatnak a 4.medált.

Gál Enikő (18+ női korcsoport) formagyakorlatban hozta a tőle elvárt jó teljesítményt. A döntőbe jutásról sajnos egy hajszállal maradt le, és végül bronzérmet szerzett. Kumite versenyszámban, erős mezőnyben szintén 3. helyezést ért el.

A csapat vezetőedzője, Gál Róbert senior kategóriában szintén megmérettette magát Kata versenyszámban, és az erős mezőnyben begyűjtött egy bronz érmet.

A csapat ismét nagyon sikeres volt, hiszen 7 kategóriában indultak, és 7 éremmel tértek haza.

Edzőjük szerint, ez egy jó visszaigazolása annak, hogy jó úton haladnak, és még több, még keményebb munka vár rájuk a jövőben, ha az élvonalban szeretnének maradni.

A képen (balról) Gál Róbert, Takács Klaudia, Gerebics Márton és Gál Enikő látható.